Carquinyolis (recepta de Paquita de Cal Llarg, Capafonts, adaptada per Joan Fonollosa)
Ingredients:
250
gr. farina
100
gr. ametlles crues
150
gr. sucre
1
ou
3
cullerades grosses de llet sencera
1
cullerada petita de bicarbonat
ratlladura d'una llimona
ratlladura d'una llimona
Preparació:
Posar
les ametlles crues amb pell a remullar en un vas.
Farina
sobre el marbre, fent un volcà amb el bicarbonat barrejat.
Tirar
el sucre i l'ou a dins, i amb
el dit de la ma dreta vas fent un vuit, fins barrejar tot el sucre; la farina es va afegint
des de la vora amb la ma esquerra neta. S'amassa be, s'afegeixen les ametlles mullades i la ratlladura de llimona. Si es disposa d'una màquina de fer pa o d'un robot de cuina, aquesta part s'estalvia.
Amb la pasta amassada, es fan tres barres xates, que es posen al forn ja calent a 170º C durant un quart d'hora (sobre un paper de form).
Treure
del forn i tallar-ho tot seguit en calent, de biaix.
Un
cop tallats i ben solts es posen 7 minuts a la part alta del forn perquè quedin secs.
Abans de guadar-los en una caixa metàl·lica (per tal de que no s'humitegin) val la pena deixar-los refredar en una panera de vímec.
Abans de guadar-los en una caixa metàl·lica (per tal de que no s'humitegin) val la pena deixar-los refredar en una panera de vímec.
Espero
que us surtin bé i a menjar-ne durant dies!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada