Recepta de carquinyolis



Carquinyolis (recepta Paquita de Cal Llarg, Capafonts)

Ingredients:
250 gr. farina
100 gr. ametlles crues
150 gr. sucre
1 ou
3 cullerades grosses llet
1 cullerada petita de bicarbonat
ratlladura de mitja llimona
mitja copeta de vi dolç o licor

Preparació:
Posar les ametlles crues amb pell a remullar en un vas.
Farina sobre el marbre, fent un volcà amb el bicarbonat barrejat.
Tirar el sucre i l'ou a dins (apartar una mica de rovell per pintar just abans de posar-los al forn)
Amb el dit vas fent un vuit, fins barrejar tot el sucre, la farina es va afegint des de la vora amb la ma neta
S'amassa be, s'afegeixen les ametlles mullades, la ratlladura de llimona i el vinet. 
Es fan tres barres xates, que es pinten amb la mica de rovell d'ou que s'havia apartat (o amb un de nou).
Es posen al forn ja calent a 170º C durant un quart d'hora.
Treure de forn i tallar-ho tot seguit en calent, de biaix.
Un cop tallats i ben solts es posen 5 minuts al forn perquè quedin secs


Espero que us surtin bé i a menjar-ne durant dies!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada